MATPAPPAN

Wallenbergare

IMG_3366

Wallenbergare tillsammans med potatismos, gröna ärtor och lingon.

 

Ingredienser:

500 gram kalvfärs
4 st äggulor
2 dl vispgrädde
1,5 krm salt
1 krm vitpeppar
1,5 dl ströbröd
1 msk smör

 

Gör så här:

Blanda färs med äggulor, salt och peppar

Tillsätt lite grädde i taget och blanda in i färsen

Forma färsen till 8 biffar och vänd dem i ströbrödet

Stek biffarna i smör på medelvärme tills de fått fin yta

Färdigstek biffarna i ugn, cirka 5 minuter på 175 grader

 

Servera med potatismos, kokta ärtor och lingonsylt samt en skvätt smör från stekpannan

 

Omdöme:

Alfred serverades en puré på potatis, morötter, ärtor och lite Wallenbergare. Utifrån aptiten så var detta inget som föll den unge herrn i smaken. August åt en stor portion, men var inte så förtjust i själva Wallenbergaren.

 

Carro tyckte middagen smakade bra. Jag är nöjd med Wallenbergaren, men hade nog önskat ett mos med någon form av ost för att få lite mer sälta.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats