MATPAPPAN

Grym burgare

IMG_3160

Här kommer recept på hemmalagad hamburgare och dressing. Tänkte berätta hur jag tänker när det gäller hamburgare:

  • God kvalité på färsen, helst nötfärs som inte behöver genomstekas.
  • Forma burgare försiktigt utan att pressa färsen.
  • Tillsätt inte smaksättning i färsen för att sedan blanda runt. Krydda istället när burgaren är formad.
  • Blanda olja med kryddor och pensla på burgaren innan stekning.
  • Stek på hög värme så burgaren får en fin yta.
  • Dela och pressa inte burgaren under stekning, då försvinner köttsaften.
  • Genomstek inte (endast genomstekning av bland eller fläskfärs), rosa burgare är saftigast!

Recept hamburgare:

IMG_3152

500 gr nötfärs

2 msk rapsolja

1 krm salt

1 krm svartpeppar

 

IMG_3155

Forma burgarna till önskad storlek och tryck till en liten grop i mitten. Gropen undviker att burgaren reser sig alldeles för mycket och på så vis blir det en mer jämntjock burgare i slutändan.

 

Blanda olja, salt och peppar. Pensla burgarna med blandningen och stek på medelhög värme till önskat resultat. Eftersom burgarna penslas med olja behövs ingen olja eller smör i pannan.

IMG_3157

 

Servera burgaren med bröd och tillbehör efter smak och tycke tillsammans med hemmagjord dressing.

IMG_3158

 

Hemmagjord dressing:

IMG_3151

1 dl majonnäs

3 msk bostongurka

3 msk senap

2 msk ketch

1 msk chilisås

Rör samman ingredienserna!

 

IMG_3161

Härligt rosa burgare, saftig och smakrik nötfärs!!

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats