Wallenbergare tillsammans med potatismos, gröna ärtor och lingon.
Ingredienser:
500 gram kalvfärs
4 st äggulor
2 dl vispgrädde
1,5 krm salt
1 krm vitpeppar
1,5 dl ströbröd
1 msk smör
Gör så här:
Blanda färs med äggulor, salt och peppar
Tillsätt lite grädde i taget och blanda in i färsen
Forma färsen till 8 biffar och vänd dem i ströbrödet
Stek biffarna i smör på medelvärme tills de fått fin yta
Färdigstek biffarna i ugn, cirka 5 minuter på 175 grader
Servera med potatismos, kokta ärtor och lingonsylt samt en skvätt smör från stekpannan
Omdöme:
Alfred serverades en puré på potatis, morötter, ärtor och lite Wallenbergare. Utifrån aptiten så var detta inget som föll den unge herrn i smaken. August åt en stor portion, men var inte så förtjust i själva Wallenbergaren.
Carro tyckte middagen smakade bra. Jag är nöjd med Wallenbergaren, men hade nog önskat ett mos med någon form av ost för att få lite mer sälta.
Senaste kommentarer