Baconlindad torskryggfilé med kall sås, kokt potatis och kokta ärtor.
Ingredienser:
3 torskryggfiléer a’ 150 gr
1 pkt bacon a’ 140 gr
Svartpeppar
Flytande margarin
Potatis
Frysta ärtor
Sås:
2 dl turkisk yoghurt
2 msk majonnäs
1 msk bostongurka
0,5 krm vitpeppar
0,5 krm salt
2 tsk frusen/hackad persilja
Gör så här:
Sås:
Blanda samtliga ingredienser och låt stå i kyl innan servering
Peppra torskryggfiléerna runt om
Linda baconet om torsken
Stek i flytande margarin på medelvärme, cirka 6 minuter per sida
Servera torskrygg med sås, potatis och ärtor
Omdöme:
Både jag och Carro tyckte det smakade bra. Såsen passade bra med torsken och tillbehören! En smakfull rätt som även är snabblagad!!
August åt bra och det var tydligt att ärtor och sås var det som smakade bäst. Men både potatis och torsk slank även ner…
Alfred som är nybörjare på de flesta rätterna åt torsk (utan bacon) potatis och ärtor. Men intresset ökade när han även fick lite sås till det hela…
Senaste kommentarer