MATPAPPAN

Sås, bacon & torsk

IMG_3406

Baconlindad torskryggfilé med kall sås, kokt potatis och kokta ärtor.

 

Ingredienser:

3 torskryggfiléer a’ 150 gr

1 pkt bacon a’ 140 gr

Svartpeppar

Flytande margarin

Potatis

Frysta ärtor

 

Sås:

2 dl turkisk yoghurt

2 msk majonnäs

1 msk bostongurka

0,5 krm vitpeppar

0,5 krm salt

2 tsk frusen/hackad persilja

 

Gör så här:

Sås:

Blanda samtliga ingredienser och låt stå i kyl innan servering

IMG_3403

 

Peppra torskryggfiléerna runt om

Linda baconet om torsken

IMG_3400

Stek i flytande margarin på medelvärme, cirka 6 minuter per sida

IMG_3401 IMG_3402

 

Servera torskrygg med sås, potatis och ärtor

 

Omdöme:

Både jag och Carro tyckte det smakade bra. Såsen passade bra med torsken och tillbehören! En smakfull rätt som även är snabblagad!!

 

August åt bra och det var tydligt att ärtor och sås var det som smakade bäst. Men både potatis och torsk slank även ner…

 

Alfred som är nybörjare på de flesta rätterna åt torsk (utan bacon) potatis och ärtor. Men intresset ökade när han även fick lite sås till det hela…

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats