MATPAPPAN

Rosémarinerad fläskytterfilé

IMG_4166

Rosémarinerad fläskytterfilé som glaserats

Fläskytterfilé marinerades ett dygn innan tillagning på grill. Under själva grillningen användes en glaze med en skvätt ljus öl, riktigt gott och saftigt kött!!

Marinad:

1 kg fläskytterfilé

1 lime, rivet skal och saft

0,5 dl kinesisk soja

3 dl rosévin

Glaze:

1 dl rörsocker

1 dl ketchup

1 tsk smoked paprika

1 dl kinesisk soja

1 dl ljus öl, jag använde Corona

Gör så här:

Putsa filén och lägg i en påse

Rör samman ingredienserna till marinaden och häll över köttet

Låt köttet ligga i marinaden i kyl ett dygn innan tillagning

Rör samman ingredienserna till glazen

Grilla fläskytterfilén till en innertemperatur på 70 grader, låt köttet vila till en temperatur på 72 grader

IMG_4159

Pensla på glaze före köttet läggs på grillen och pensla på mer varje gång köttet vänds

Som tillbehör blev det grillad fetaost. Ta en hel bit fetaost och lägg i folie, ringla över olivolja och strö över torkad timjan. Ett gott tillbehör!!

IMG_4160

IMG_4162

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats