Rosémarinerad fläskytterfilé som glaserats
Fläskytterfilé marinerades ett dygn innan tillagning på grill. Under själva grillningen användes en glaze med en skvätt ljus öl, riktigt gott och saftigt kött!!
Marinad:
1 kg fläskytterfilé
1 lime, rivet skal och saft
0,5 dl kinesisk soja
3 dl rosévin
Glaze:
1 dl rörsocker
1 dl ketchup
1 tsk smoked paprika
1 dl kinesisk soja
1 dl ljus öl, jag använde Corona
Gör så här:
Putsa filén och lägg i en påse
Rör samman ingredienserna till marinaden och häll över köttet
Låt köttet ligga i marinaden i kyl ett dygn innan tillagning
Rör samman ingredienserna till glazen
Grilla fläskytterfilén till en innertemperatur på 70 grader, låt köttet vila till en temperatur på 72 grader
Pensla på glaze före köttet läggs på grillen och pensla på mer varje gång köttet vänds
Som tillbehör blev det grillad fetaost. Ta en hel bit fetaost och lägg i folie, ringla över olivolja och strö över torkad timjan. Ett gott tillbehör!!
Men mums!