Stekt kotlett i sås tillsammans med kokt potatis och kokta ärtor
För några veckor sedan köpte jag närproducerade fläskkotletter i en mindre kött och grönsaksbutik. Det märktes utifrån smak att det var bra kvalité på köttet.
Ingredienser:
4 fläskkotletter med ben och svål
1 msk smör
Salt och peppar
2,5 dl matlagningsgrädde
2 dl créme fraiche
2 msk kalvfond
1 msk kinesisk soja
1 puck Fond du chef ”beef”
1 msk hackad persilja
Gör så här:
Hetta upp smör i en stekpanna
Salta och peppra kotletterna
Stek kotletterna på medelhög värme
Tillsätt créme fraiche och grädde i pannan
Tillsätt soja och fond
Låt puttra cirka 10 minuter
Strö över persilja
Servera med kokt potatis, lingonsylt och kokta ärtor
Omdöme:
Ikväll blev det gott omdöme från familjen, alla åt med god aptit! Jag misstänker att såsen var den avgörande faktorn.
Ikväll frågade August mig ”vad tycker pappa” jag frågade om det var maten han undrade över, vilket det var. Kul att se den språkliga utvecklingen, men främst omtanken denna kväll!
Ser väldigt gott ut!!
Lille omtänksamme August❤