MATPAPPAN

Laxröra på surdegsbröd

IMG_3782

Laxröra på surdegsbröd

Den gångna helgen var det dags för herrmiddag med fokus på matlagning. Vi är ett antal personer som träffas några gånger om året där vi utvecklar våra matlagningskunskaper. Tillsammans tillagar vi en förrätt, huvudrätt och dessert. Ett fantastiskt trevligt arrangemang. Här kommer förrätten. Övriga rätter presenteras i senare inlägg.

Ingredienser:

100 gr kallrökt lax

0,5 silverlök

1/3 gurka

1 dl créme fraiche

0,5 dl majonnäs

1 msk finrivet citronskal

4 skivor ljust surdegsbröd

1 krm salt

0,5 krm svartpeppar

1 msk smör

4 msk löjrom

Citronklyftor och dill till garnering

 

Gör så här:

Finhacka laxen

Skala, dela och finhacka löken

Skala, dela och kärna ur gurkan och skär i små tärningar

Blanda lax, lök, gurka, crème fraiche, majonnäs och citronskal

Krydda med salt och peppar

Stek brödskivorna i smöret

Fördela röran på bröden

Toppa med löjrom och garnera med dill och citronklyftor

IMG_3779

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats