Ugnsstekt falukorv, potatismos och tillbehör
Ingredienser:
Potatismos:
10 stora potatisar
1 dl mjölk
1 msk flytande smör
2 krm salt
1 krm muskotnöt
1 krm vitpeppar
Ugnsstekt falukorv:
800 gr falukorv
0,5 msk flytande smör
Senap
Ketchup
Ströbröd
Lagrad hårdost
1 tomat
1 gul lök
1 rött äpple
Gör så här:
Potatismos:
Skala och dela potatis
Koka potatis mjuk
Häll av vattnet, pressa sönder potatisen och vispa snabbt
Tillsätt övriga ingredienser och vispa fluffigt
Ugnsstekt falukorv:
Skär skåror i falukorven
Smörj en form med flytande smör och lägg i korven
Tryck ned en klick senap och klick ketchup mellan varje skåra, utifrån barnen blev den ena änden utan senap
Bred ut senapen och ketchupen på korven
Strö över ströbröd och riven ost
Skala och hacka äpple
Hacka lök och tomat
Lägg i äpple, lök och tomat i formen
STek i ugn 25 minuter, 220 grader
Servera korv och mos med bostongurka och valfri salladsmix
Omdöme:
Alfred och August var nöjda vilket uttrycktes tydligast från August sida. Både jag och Carro instämmer i pojkarnas omdöme! Klassisk, enkel och god middag som passar hela familjen.
Att potatisen kokas utan salt beror på att vi försöker minimera salt för barnen, eller i alla fall minska på saltet. Barnen åt mosad potatis utan smaksättarna som jag och Carro åt.
Åh vad gott det där såg ut! 🙂