MATPAPPAN

Ugnsstekt falukorv

IMG_3644

Ugnsstekt falukorv, potatismos och tillbehör

 

Ingredienser:

Potatismos:

10 stora potatisar

1 dl mjölk

1 msk flytande smör

2 krm salt

1 krm muskotnöt

1 krm vitpeppar

 

Ugnsstekt falukorv:

800 gr falukorv

0,5 msk flytande smör

Senap

Ketchup

Ströbröd

Lagrad hårdost

1 tomat

1 gul lök

1 rött äpple

 

Gör så här:

Potatismos:

Skala och dela potatis

Koka potatis mjuk

Häll av vattnet, pressa sönder potatisen och vispa snabbt

Tillsätt övriga ingredienser och vispa fluffigt

IMG_3641

 

Ugnsstekt falukorv:

Skär skåror i falukorven

IMG_3634

 

Smörj en form med flytande smör och lägg i korven

Tryck ned en klick senap och klick ketchup mellan varje skåra, utifrån barnen blev den ena änden utan senapIMG_3635

 

Bred ut senapen och ketchupen på korven

Strö över ströbröd och riven ost

IMG_3637

 

Skala och hacka äpple

Hacka lök och tomat

Lägg i äpple, lök och tomat i formen

STek i ugn 25 minuter, 220 grader

IMG_3643

 

Servera korv och mos med bostongurka och valfri salladsmix

 

Omdöme:

Alfred och August var nöjda vilket uttrycktes tydligast från August sida. Både jag och Carro instämmer i pojkarnas omdöme! Klassisk, enkel och god middag som passar hela familjen.

 

Att potatisen kokas utan salt beror på att vi försöker minimera salt för barnen, eller i alla fall minska på saltet. Barnen åt mosad potatis utan smaksättarna som jag och Carro åt.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats