MATPAPPAN

Vitkål & bolognese

IMG_3739

Stekt vitkål, bolognese och spaghetti  

Ikväll avslutades påskhelgen med en klassisk bolognese med spaghetti och stekt vitkål. Gott!

Ingredienser:

800 gr blandfärs

140 gr bacon

1 grön paprika

1 gul lök

1 morot

2 vitlöksklyftor

1 msk kinesisk soja

2,5 dl matlagningsgrädde

390 gr finkrossade tomater

1 msk oxfond

1 krm svartpeppar

2 krm röd paprikapulver

1 dl ketchup

Spaghetti

Vitkål

Smör

Olja

Salt

Svartpeppar

Gör så här:

Klipp bacon i små bitar och fräs i gryta

Skala och riv morot

Riv paprika och lök

IMG_3730

Härliga färger!

Tillsätt morot, lök och paprika i grytan och fräs tillsammans med bacon

Fräs färsen i grytan

Pressa ned vitlöksklyftor

Tillsätt soja, fond, kryddor, tomat och grädde

Låt puttra under lock 1,5 timme

Smaka av med önskad mängd ketchup, 1 dl passar en barnfamilj

Låt puttra ytterligare 15 minuter

Koka spaghettin enligt anvisning på förpackning

Strimla vitkålen och stek i smör och olja

IMG_3736

Smaka av med salt och peppar

 

IMG_3735

Kvällens spis när allt var på gång

Omdöme:

August gillar spaghetti och köttfärssås så hans aptit var det inget fel på. Alfred som för tillfället äter allt var utifrån mängd mat och aptit också nöjd. Det kan tilläggas att ingen av pojkarna smakade vitkålen.

Jag och Carro var helt klart nöjda. Idag åt vi en del spaghetti och en del stekt vitkål. Stekt vitkål är helt klart ett alternativ om man vill hoppa över pastan till bolognesen.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats