Stekt vitkål, bolognese och spaghetti
Ikväll avslutades påskhelgen med en klassisk bolognese med spaghetti och stekt vitkål. Gott!
Ingredienser:
800 gr blandfärs
140 gr bacon
1 grön paprika
1 gul lök
1 morot
2 vitlöksklyftor
1 msk kinesisk soja
2,5 dl matlagningsgrädde
390 gr finkrossade tomater
1 msk oxfond
1 krm svartpeppar
2 krm röd paprikapulver
1 dl ketchup
Spaghetti
Vitkål
Smör
Olja
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Klipp bacon i små bitar och fräs i gryta
Skala och riv morot
Riv paprika och lök
Härliga färger!
Tillsätt morot, lök och paprika i grytan och fräs tillsammans med bacon
Fräs färsen i grytan
Pressa ned vitlöksklyftor
Tillsätt soja, fond, kryddor, tomat och grädde
Låt puttra under lock 1,5 timme
Smaka av med önskad mängd ketchup, 1 dl passar en barnfamilj
Låt puttra ytterligare 15 minuter
Koka spaghettin enligt anvisning på förpackning
Strimla vitkålen och stek i smör och olja
Smaka av med salt och peppar
Kvällens spis när allt var på gång
Omdöme:
August gillar spaghetti och köttfärssås så hans aptit var det inget fel på. Alfred som för tillfället äter allt var utifrån mängd mat och aptit också nöjd. Det kan tilläggas att ingen av pojkarna smakade vitkålen.
Jag och Carro var helt klart nöjda. Idag åt vi en del spaghetti och en del stekt vitkål. Stekt vitkål är helt klart ett alternativ om man vill hoppa över pastan till bolognesen.
Senaste kommentarer