MATPAPPAN

Rabarber & kardemumma

IMG_3723

Rabarber och kardemumma kaka

 

IMG_3707

Jag har tidigare beskrivet hur jag påskyndat tillväxten på rabarbern och idag var det tid att skörda. Säsongens första bak med rabarber får det verkligen att vattnas i munnen!

 

Denna kaka hade en härlig smak kombination av syra och sötma där kardemumman bröt av de andra smakerna på ett bra sätt.

 

Ingredienser:

Rabarber

1 msk strösocker

2 ägg

2,5 dl strösocker

2,5 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

75 gr smör

1,5 tsk malen kardemumma

Smör och ströbröd till formen

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader

Skala och skär rabarbern i 1-1,5 cm bitar

IMG_3709

Strö över 1 msk strösocker

 

IMG_3710

Vispa ägg och strösocker pösigt

 

IMG_3713

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker

Smält smöret

 

IMG_3715

Vänd ner mjölblandning, smör och kardemumma i bunken

Blanda till en slät smet

Smöra och ströbröda en ugnsfast form med 24 cm diameter

 

IMG_3716

Häll i smeten i formen och avsluta med att lägga på rabarbern

Grädda i mitten av ugnen 28 minuter

IMG_3717

 

Låt svalna och servera ljummen med vaniljglass

 

IMG_3721

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats