Rabarbermuffins med knäckig yta och kladdig insida
Det har nu gått en vecka sedan den första rabarberskörden och jag har låtit krukorna stå kvar över dem. Glädjande nog så blev det därför en ny rabarberskörd idag.
Ingredienser:
3 dl strösocker
3 dl rabarber
2 ägg
100 gr smör
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
Gör så här:
Vispa socker och ägg pösigt
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljpulver
Smält smöret
Vänd ner mjölblandning och smör i smeten
Häll över smeten i muffinsformar, tänk på att inte fylla formarna
Skala och skär rabarbern i mindre bitar
Strö över rabarbern i varje muffins
Grädda mitt i ugnen, 200 grader, i cirka 25 minuter
Helt galet goda. Som rabarberkladdkaka 🙂
Så gott! Har aldrig tänkt på att man kan göra rabarbermuffin 🙂