Rabarber och kardemumma kaka
Jag har tidigare beskrivet hur jag påskyndat tillväxten på rabarbern och idag var det tid att skörda. Säsongens första bak med rabarber får det verkligen att vattnas i munnen!
Denna kaka hade en härlig smak kombination av syra och sötma där kardemumman bröt av de andra smakerna på ett bra sätt.
Ingredienser:
Rabarber
1 msk strösocker
2 ägg
2,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
75 gr smör
1,5 tsk malen kardemumma
Smör och ströbröd till formen
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Skala och skär rabarbern i 1-1,5 cm bitar
Strö över 1 msk strösocker
Vispa ägg och strösocker pösigt
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker
Smält smöret
Vänd ner mjölblandning, smör och kardemumma i bunken
Blanda till en slät smet
Smöra och ströbröda en ugnsfast form med 24 cm diameter
Häll i smeten i formen och avsluta med att lägga på rabarbern
Grädda i mitten av ugnen 28 minuter
Låt svalna och servera ljummen med vaniljglass