Header Image

MATPAPPAN

Jag är en pappa som under året kommer att uppdateras till 4.0 versionen och är pappa till August 2,5 år och Alfred snart 8 månader. Vi bor tillsammans med min fru/barnens mamma i ett hus på Österlen. Jag har ett intresse av mat och dryck, jag är oftast den i vår familj som står för matlagningen. Jag kommer att presentera familjens matvanor i en icke förskönad version….. Familjens mat är precis som det låter, den mat vi äter, oavsett om det är enkelt och snabblagat en vardagskväll, eller om det är ett långkok under helgen. Trevlig läsning!!

Profile Avatar

Rabarber & kardemumma

Publicerad,

IMG_3723

Rabarber och kardemumma kaka

 

IMG_3707

Jag har tidigare beskrivet hur jag påskyndat tillväxten på rabarbern och idag var det tid att skörda. Säsongens första bak med rabarber får det verkligen att vattnas i munnen!

 

Denna kaka hade en härlig smak kombination av syra och sötma där kardemumman bröt av de andra smakerna på ett bra sätt.

 

Ingredienser:

Rabarber

1 msk strösocker

2 ägg

2,5 dl strösocker

2,5 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

75 gr smör

1,5 tsk malen kardemumma

Smör och ströbröd till formen

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader

Skala och skär rabarbern i 1-1,5 cm bitar

IMG_3709

Strö över 1 msk strösocker

 

IMG_3710

Vispa ägg och strösocker pösigt

 

IMG_3713

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker

Smält smöret

 

IMG_3715

Vänd ner mjölblandning, smör och kardemumma i bunken

Blanda till en slät smet

Smöra och ströbröda en ugnsfast form med 24 cm diameter

 

IMG_3716

Häll i smeten i formen och avsluta med att lägga på rabarbern

Grädda i mitten av ugnen 28 minuter

IMG_3717

 

Låt svalna och servera ljummen med vaniljglass

 

IMG_3721

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *