Köttbullar, gräddsås, kokt potatis och tillbehör
Ingredienser:
Potatis
Lingonsylt
Inlagd gurka
Gröna ärtor
Köttbullar:
500 gr blandfärs
1 dl ströbröd
1 dl vispgrädde
0,5 dl mjölk
2 msk kalvfond
1 ägg
1 riven gul lök
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 krm kryddpeppar
1 msk flytande smör till stekning
Sås:
Stekspad från köttbullarna
2,5 dl vispgrädde
1 dl créme fraiche
2 msk kalvfond
0,5 msk kinesisksoja
Vatten och vetemjöl till redning
Gör så här:
Köttbullar:
Blanda grädde, mjölk, kryddor, fond och ströbröd
Låt blandningen stå 10 minuter
Blanda ned färs, lök och ägg
Forma köttbullar
Stek köttbullarna i flytande smör till de fått önskad färg och yta
Tillaga köttbullarna färdiga i ugn, varmluft 150 grader
Sås:
Blanda ingredienser i en kastrull
Koka upp
Red av såsen till önskad konsistens
Servera köttbullarna med kokt potatis, lingonsylt, inlagd gurka och kokta ärtor
Omdöme:
Husmanskost när det är som bäst kan sammanfatta kvällens middag. Goda köttbullar med en härlig gräddsås föll hela familjen i smaken.
Både August och Alfred åt med god aptit. Jag och Carro gillar denna rätt och är så klart också nöjda.
Senaste kommentarer