MATPAPPAN

Köttbullar & gräddsås

IMG_3612

Köttbullar, gräddsås, kokt potatis och tillbehör

 

Ingredienser:

Potatis

Lingonsylt

Inlagd gurka

Gröna ärtor

 

Köttbullar:

500 gr blandfärs

1 dl ströbröd

1 dl vispgrädde

0,5 dl mjölk

2 msk kalvfond

1 ägg

1 riven gul lök

1 krm salt

1 krm svartpeppar

1 krm kryddpeppar

1 msk flytande smör till stekning

 

Sås:

Stekspad från köttbullarna

2,5 dl vispgrädde

1 dl créme fraiche

2 msk kalvfond

0,5 msk kinesisksoja

Vatten och vetemjöl till redning

 

Gör så här:

Köttbullar:

Blanda grädde, mjölk, kryddor, fond och ströbröd

Låt blandningen stå 10 minuter

Blanda ned färs, lök och ägg

Forma köttbullar

IMG_3608

 

Stek köttbullarna i flytande smör till de fått önskad färg och yta

IMG_3609

 

Tillaga köttbullarna färdiga i ugn, varmluft 150 grader

 

Sås:

Blanda ingredienser i en kastrull

Koka upp

Red av såsen till önskad konsistens

 

Servera köttbullarna med kokt potatis, lingonsylt, inlagd gurka och kokta ärtor

 

Omdöme:

Husmanskost när det är som bäst kan sammanfatta kvällens middag. Goda köttbullar med en härlig gräddsås föll hela familjen i smaken.

 

Både August och Alfred åt med god aptit. Jag och Carro gillar denna rätt och är så klart också nöjda.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats