Kalkonschnitzel med rösti, whiskeysås och grönsaksstavar. Hur kaviar kommer in i bilden finns under omdöme…
Ingredienser:
1 paket Felix rösti
1 förpackning Jensens whiskeysås
Vispgrädde (samma mängd som sås)
Gurka och paprika
400 gr kalkonschnitzel
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
Salt och svartpeppar
2 msk flytande smör/margarin
Gör så här:
Tillaga rösti och sås enligt anvisningar på förpackningarna
Skär gurka och paprika i stavar
Knäck och vispa äggen i en djup tallrik
Häll vetemjöl i en djup tallrik
Häll ströbröd i en djup tallrik
Salta och peppra kalkonen
Rulla kalkonen i vetemjöl
Doppa kalkonen i ägg
Rulla kalkonen i ströbröd
Värm smör på medelhögvärme och stek kalkonschnitzlarna cirka 4 minuter per sida
Servera med rösti, sås och grönsaksstavar
Omdöme:
Jag tyckte att schnitzeln var god och att köttet var saftigt, tillbehören var kanske inte den bästa kombinationen för mig. Carro (som gillar såsen) var nöjd, dock med uttrycket att såsen gör allt gott!
Nu kommer vi till kaviaren, August var inte överförtjust i middagen utan det var främst grönsaksstavarna som åts med god aptit. På frågan om han ville ha något annat att äta blev snabbt svaret ”macka, smör och kaviar”. Denna kulinariska macka åts med god aptit tillsammans med några glas mjölk!
Senaste kommentarer