MATPAPPAN

Kaviar och schnitzel

IMG_3263

Kalkonschnitzel med rösti, whiskeysås och grönsaksstavar. Hur kaviar kommer in i bilden finns under omdöme…

 

Ingredienser:

1 paket Felix rösti

1 förpackning Jensens whiskeysås

Vispgrädde (samma mängd som sås)

Gurka och paprika

400 gr kalkonschnitzel

2 ägg

2 dl vetemjöl

2 dl ströbröd

Salt och svartpeppar

2 msk flytande smör/margarin

 

Gör så här:

Tillaga rösti och sås enligt anvisningar på förpackningarna

Skär gurka och paprika i stavar

Knäck och vispa äggen i en djup tallrik

Häll vetemjöl i en djup tallrik

Häll ströbröd i en djup tallrik

IMG_3262

Salta och peppra kalkonen

Rulla kalkonen i vetemjöl

Doppa kalkonen i ägg

Rulla kalkonen i ströbröd

Värm smör på medelhögvärme och stek kalkonschnitzlarna cirka 4 minuter per sida

Servera med rösti, sås och grönsaksstavar

 

Omdöme:

Jag tyckte att schnitzeln var god och att köttet var saftigt, tillbehören var kanske inte den bästa kombinationen för mig. Carro (som gillar såsen) var nöjd, dock med uttrycket att såsen gör allt gott!

 

Nu kommer vi till kaviaren, August var inte överförtjust i middagen utan det var främst grönsaksstavarna som åts med god aptit. På frågan om han ville ha något annat att äta blev snabbt svaret ”macka, smör och kaviar”. Denna kulinariska macka åts med god aptit tillsammans med några glas mjölk!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats