Spaghetti bolognese med sallad och riven parmesan
Ikväll var ordningen återställd vad gäller familjens matrutiner eftersom August kom hem efter några dagars äventyr hos mormor och morfar.
Jordärtskocka i bolognesen var en ny bekantskap för familjen som kanske inte tillförde så mycket smakmässigt. Däremot tillförde bacon en rökig karaktär!
Ingredienser:
500 gr nötfärs
2 jordärtskockor
1 pkt bacon
1 morot
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 kvisttomater
1 krm svartpeppar
1 krm paprikapulver
1 msk kinesisk soja
2 msk kalvfond
2 msk tomatpuré
1 dl vispgrädde
1 dl chilisås
Gör så här:
Fräs bacon i en gryta
Skala och riv morot, lök och jordärtsskocka och fräs i grytan
Pressa ned vitlök
Fräs färsen i grytan
Tillsätt kryddor, soja och tomatpuré
Hacka tomater och rör ner i grytan
Tillsätt fond, grädde och chilisås
Låt puttra under lock i 30 minuter
Servera med kokt spaghetti och en sallad, riv över parmesanost
Omdöme:
Svärföräldrarna uppskattade kvällens middag och jag gillar en bolegnese med rökig karaktär av antingen rökt korv eller bacon.
August var inte ett dugg intresserad av middagen medans Alfred åt en stor portion.
Senaste kommentarer