MATPAPPAN

Jordärtsskocka & bolognese

IMG_3540

Spaghetti bolognese med sallad och riven parmesan

 

Ikväll var ordningen återställd vad gäller familjens matrutiner eftersom August kom hem efter några dagars äventyr hos mormor och morfar.

 

Jordärtskocka i bolognesen var en ny bekantskap för familjen som kanske inte tillförde så mycket smakmässigt. Däremot tillförde bacon en rökig karaktär!

 

Ingredienser:

500 gr nötfärs

IMG_3110

2 jordärtskockor

1 pkt bacon

1 morot

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

3 kvisttomater

1 krm svartpeppar

1 krm paprikapulver

1 msk kinesisk soja

2 msk kalvfond

2 msk tomatpuré

1 dl vispgrädde

1 dl chilisås

 

Gör så här:

Fräs bacon i en gryta

Skala och riv morot, lök och jordärtsskocka och fräs i grytan

IMG_3534

Pressa ned vitlök

Fräs färsen i grytan

Tillsätt kryddor, soja och tomatpuré

Hacka tomater och rör ner i grytan

IMG_3535

Tillsätt fond, grädde och chilisås

IMG_3537

Låt puttra under lock i 30 minuter

 

Servera med kokt spaghetti och en sallad, riv över parmesanost

IMG_3536

 

Omdöme:

Svärföräldrarna uppskattade kvällens middag och jag gillar en bolegnese med rökig karaktär av antingen rökt korv eller bacon.

 

August var inte ett dugg intresserad av middagen medans Alfred åt en stor portion.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats