MATPAPPAN

IPA marinerad fläskytterfilé med IPA glaze

IMG_4132

IPA marinerad och IPA glaserad fläskytterfilé 

Det var första gången jag provade att använda öl, i detta fall IPA, i både marinad och glaze. Riktigt gott, kommer att göras igen!

Ingredienser:

1,2 kg fläskytterfilé

Marinad:

1 flaska IPA, 33 cl

1 hackad chilifrukt

1 lime, rivet skal och pressad saft

0,5 dl kinesisk soja

Glaze:

1 dl ketchup

1 dl rörsocker

1 dl IPA

2 msk soja

1 msk honung

Gör så här:

Putsa fläskytterfilén

Blanda ingredienserna till marinaden

Lägg fläskytterfilén i en påse

Häll över marinaden

Låt stå i kyl ett dygn

Blanda ingredienserna till glazen

Ta ut köttet ur kylen en timme innan grillning

Pensla köttet med glazen innan grillning och varje gång det vänds

Grilla köttet till en innertemperatur på 70 grader

Låt köttet vila tills temperaturen nått 72 grader

IMG_4129

IMG_4134

IMG_4135

Servera fläskytterfilén med ugnsbakad potatis, sallad och vitlökssås

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats