IPA marinerad och IPA glaserad fläskytterfilé
Det var första gången jag provade att använda öl, i detta fall IPA, i både marinad och glaze. Riktigt gott, kommer att göras igen!
Ingredienser:
1,2 kg fläskytterfilé
Marinad:
1 flaska IPA, 33 cl
1 hackad chilifrukt
1 lime, rivet skal och pressad saft
0,5 dl kinesisk soja
Glaze:
1 dl ketchup
1 dl rörsocker
1 dl IPA
2 msk soja
1 msk honung
Gör så här:
Putsa fläskytterfilén
Blanda ingredienserna till marinaden
Lägg fläskytterfilén i en påse
Häll över marinaden
Låt stå i kyl ett dygn
Blanda ingredienserna till glazen
Ta ut köttet ur kylen en timme innan grillning
Pensla köttet med glazen innan grillning och varje gång det vänds
Grilla köttet till en innertemperatur på 70 grader
Låt köttet vila tills temperaturen nått 72 grader
Servera fläskytterfilén med ugnsbakad potatis, sallad och vitlökssås
Senaste kommentarer