Förkokta, marinerade och grillade revben med glaze.
Fantastiskt gott!
Ingredienser:
Till kokning:
1,2 kg revben
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 gul lök
3 lagerblad
1 tsk salt
Vatten
Marinad:
50 cl öl
3 krm smoked paprika
1 dl kinesisk soja
Glaze:
1 dl ketchup
1 dl kinesisk soja
1 dl råsocker
2 msk sesamolja
1 msk ginger paste
1 msk garlic paste
0,5 dl flytande honung
Gör så här:
Lägg revbenen i en kastrull
Hacka ingredienser till kokning
Häll på vatten så det täcker revben
Låt koka under lock i 30 minuter
Lyft ur revbenen ut koket och låt svalna något
Lägg revbenen i en påse
Blanda ingredienser till marinad och häll i påsen
Låt revbenen ligga i marinad under 6 timmar (eller mer)
Blanda samman ingredienserna till glazen
Pensla på glaze på revbenen innan grillning och under själva grillningen
Grilla i cirka 20 minuter och pensla tills all glaze är slut
Servera tillsammans med coleslaw, potatisgratäng och grillad majs
Så himla gott!!! ?