MATPAPPAN

Grillade revben

IMG_4351

Förkokta, marinerade och grillade revben med glaze.

Fantastiskt gott!

IMG_4342

Ingredienser:

Till kokning:

1,2 kg revben

2 vitlöksklyftor

2 morötter

1 gul lök

3 lagerblad

1 tsk salt

Vatten

Marinad:

50 cl öl

3 krm smoked paprika

1 dl kinesisk soja

Glaze:

1 dl ketchup

1 dl kinesisk soja

1 dl råsocker

2 msk sesamolja

1 msk ginger paste

1 msk garlic paste

0,5 dl flytande honung

Gör så här:

Lägg revbenen i en kastrull

Hacka ingredienser till kokning

Häll på vatten så det täcker revben

Låt koka under lock i 30 minuter

Lyft ur revbenen ut koket och låt svalna något

Lägg revbenen i en påse

Blanda ingredienser till marinad och häll i påsen

Låt revbenen ligga i marinad under 6 timmar (eller mer)

Blanda samman ingredienserna till glazen

Pensla på glaze på revbenen innan grillning och under själva grillningen

Grilla i cirka 20 minuter och pensla tills all glaze är slut

Servera tillsammans med coleslaw, potatisgratäng och grillad majs

IMG_4347

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats