Glaserade och grillade revben som förkokts i Cola och grönsaker
Klibbiga, söta och smakrika revbensspjäll, precis som de ska vara! Denna middag hade funkat utan tillbehör, riktigt gott!!
Ingredienser:
1 kg tunna revbensspjäll
Till förkokning:
1 gul lök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
8 dl Cola
4 dl vatten
Till glaze:
0,5 dl ketchup
0,5 dl kinesisk soja
0,5 dl rörsocker
1 msk sesamolja
0,25 dl flytande honung
2 krm malen ingefära
Gör så här:
Lägg revbensspjällen i en kastrull
Dela och skiva grönsakerna och lägg i kastrullen
Häll över Cola och vatten
Låt koka under lock i en timme
Lyft ur revbensspjällen och lägg dem på ett galler och låt dem rinna av
Blanda ingredienserna till glazen
Pensla på glasen när revbenen är ljumna
Grilla revbensspjällen till önskad yta och pensla revbenen varje gång du vänder dem på grillen
Servera de grillade revbensspjällen med grillad majs och potatismos
Det ser jätte gott ut ??