MATPAPPAN

Glaserade & grillade revben

IMG_4003

Glaserade och grillade revben som förkokts i Cola och grönsaker

Klibbiga, söta och smakrika revbensspjäll, precis som de ska vara! Denna middag hade funkat utan tillbehör, riktigt gott!!

Ingredienser:

1 kg tunna revbensspjäll

IMG_3992

Till förkokning:

1 gul lök

2 morötter

2 vitlöksklyftor

8 dl Cola

4 dl vatten

Till glaze:

0,5 dl ketchup

0,5 dl kinesisk soja

0,5 dl rörsocker

1 msk sesamolja

0,25 dl flytande honung

2 krm malen ingefära

Gör så här:

Lägg revbensspjällen i en kastrull

Dela och skiva grönsakerna och lägg i kastrullen

Häll över Cola och vatten

Låt koka under lock i en timme

 Lyft ur revbensspjällen och lägg dem på ett galler och låt dem rinna av

Blanda ingredienserna till glazen

Pensla på glasen när revbenen är ljumna

IMG_3996

Grilla revbensspjällen till önskad yta och pensla revbenen varje gång du vänder dem på grillen

IMG_3997

IMG_4001

IMG_4010

Servera de grillade revbensspjällen med grillad majs och potatismos

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats