Laxröra på surdegsbröd
Den gångna helgen var det dags för herrmiddag med fokus på matlagning. Vi är ett antal personer som träffas några gånger om året där vi utvecklar våra matlagningskunskaper. Tillsammans tillagar vi en förrätt, huvudrätt och dessert. Ett fantastiskt trevligt arrangemang. Här kommer förrätten. Övriga rätter presenteras i senare inlägg.
Ingredienser:
100 gr kallrökt lax
0,5 silverlök
1/3 gurka
1 dl créme fraiche
0,5 dl majonnäs
1 msk finrivet citronskal
4 skivor ljust surdegsbröd
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar
1 msk smör
4 msk löjrom
Citronklyftor och dill till garnering
Gör så här:
Finhacka laxen
Skala, dela och finhacka löken
Skala, dela och kärna ur gurkan och skär i små tärningar
Blanda lax, lök, gurka, crème fraiche, majonnäs och citronskal
Krydda med salt och peppar
Stek brödskivorna i smöret
Fördela röran på bröden
Toppa med löjrom och garnera med dill och citronklyftor
Ser riktigt gott ut!