MATPAPPAN

Rotfrukt & färssoppa

IMG_3421

Rotfrukt och färssoppa blev det denna regniga dag tillsammans med ciabatta.

 

Ingredienser:

400 gr blandfärs

2 potatisar

2 vitlöksklyftor

500 gr soppmix (selleri, morot, purjolök och palsternacka)

1 msk olja

1 puck Fond Du chef ”beef”

2 msk kalvfond

0,5 tsk paprikakrydda

0,5 tsk svartpeppar

2 msk tomatpuré

1 broccoli

1,5 l vatten

 

Gör så här:

Värm oljan i en gryta

Fräs färsen

Skala och tärna soppmix och potatis

IMG_3412

Låt soppmix och potatis fräsa med färs

Pressa i vitlök

Tillsätt tomatpuré, kryddor och fond

IMG_3414

Tillsätt vatten och låt puttra 20 minuter

Tillsätt broccoli och låt puttra ytterligare 2-3 minuter

IMG_3420

 

Servera soppan med ciabatta

IMG_3418

 

Omdöme:

Utan att ha planerat soppan efter väder så blev det klockrent med en värmande soppa denna dag. Hela familjen åt middagen med god aptit.

 

För att göra soppan lite vuxnare i smaken så hade jag även tillsatt ett kryddmått cayennepeppar!

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats