Rotfrukt och färssoppa blev det denna regniga dag tillsammans med ciabatta.
Ingredienser:
400 gr blandfärs
2 potatisar
2 vitlöksklyftor
500 gr soppmix (selleri, morot, purjolök och palsternacka)
1 msk olja
1 puck Fond Du chef ”beef”
2 msk kalvfond
0,5 tsk paprikakrydda
0,5 tsk svartpeppar
2 msk tomatpuré
1 broccoli
1,5 l vatten
Gör så här:
Värm oljan i en gryta
Fräs färsen
Skala och tärna soppmix och potatis
Låt soppmix och potatis fräsa med färs
Pressa i vitlök
Tillsätt tomatpuré, kryddor och fond
Tillsätt vatten och låt puttra 20 minuter
Tillsätt broccoli och låt puttra ytterligare 2-3 minuter
Servera soppan med ciabatta
Omdöme:
Utan att ha planerat soppan efter väder så blev det klockrent med en värmande soppa denna dag. Hela familjen åt middagen med god aptit.
För att göra soppan lite vuxnare i smaken så hade jag även tillsatt ett kryddmått cayennepeppar!
Senaste kommentarer