Kvällens middag började med lite kallskuret och oliver
Ikväll blev det en improviserad middag. Jag började laga middag ganska sent utifrån när August och Alfred är vana vid att äta. Därför blev det en snabbfixad förrätt med kallskuret, oliver och babytomater.
Kvällens huvudrätt bestod av stekt rostbiff, ugnsbakade rotfrukter och sås
Ingredienser:
500 gr rostbiff
1 förpackning Jensens whiskeysås samt vispgrädde
2 morötter
6 små/medelstora potatisar
1 rödlök
1 röd paprika
1 msk solrosolja
Gör så här:
Dela potatis, morötter, lök och paprika
Lägg i ugnsfast form och häll över olja och blanda runt
Rosta i ugn, 225 gr varmluft, i 20 minuter
Skär rostbiff i 1,5 – 2 cm skivor
Stek rostbiff i smör
Värm sås enligt anvisningar
Servera rostbiff med rotfrukter och sås
Omdöme:
Allt kött med Jensens whiskeysås går hem hos Carro så hon är nöjd med middagen! Själv så tycker jag att det är en ok middag, bra smaker och bra kött.
Alfred åt kött uppblandat med burkmat och med god aptit. August var först inte sugen på middag, mer än lite oliver och tomater. Men till slut så åts främst kött med sås.
Anledningen till att köttet inte kryddades beror på barnen. Men ska man vara ärlig så behövs det inte salt och peppar, varkens till kött eller rotfrukter, så länge det finns en smakrik sås.
Senaste kommentarer