MATPAPPAN

Tapas & rostbiff

IMG_3570

Kvällens middag började med lite kallskuret och oliver

 

Ikväll blev det en improviserad middag. Jag började laga middag ganska sent utifrån när August och Alfred är vana vid att äta. Därför blev det en snabbfixad förrätt med kallskuret, oliver och babytomater.

 

Kvällens huvudrätt bestod av stekt rostbiff, ugnsbakade rotfrukter och sås

 

Ingredienser:

500 gr rostbiff

1 förpackning Jensens whiskeysås samt vispgrädde

2 morötter

6 små/medelstora potatisar

1 rödlök

1 röd paprika

1 msk solrosolja

 

Gör så här:

Dela potatis, morötter, lök och paprika

Lägg i ugnsfast form och häll över olja och blanda runt

Rosta i ugn, 225 gr varmluft, i 20 minuter

Skär rostbiff i 1,5 – 2 cm skivor

IMG_3573

Stek rostbiff i smör

IMG_3574

Värm sås enligt anvisningar

 

Servera rostbiff med rotfrukter och sås

IMG_3575

 

Omdöme:

Allt kött med Jensens whiskeysås går hem hos Carro så hon är nöjd med middagen! Själv så tycker jag att det är en ok middag, bra smaker och bra kött.

 

Alfred åt kött uppblandat med burkmat och med god aptit. August var först inte sugen på middag, mer än lite oliver och tomater. Men till slut så åts främst kött med sås.

 

Anledningen till att köttet inte kryddades beror på barnen. Men ska man vara ärlig så behövs det inte salt och peppar, varkens till kött eller rotfrukter, så länge det finns en smakrik sås.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats