Kvällens middag blev spaghetti med en snabblagad pastasås som serverades med salladsmix och gurka. Själva gourmeten kommer vi till under ingredienserna..
Ingredienser:
Önskad mängd spaghetti
1 paket bacon a’ 140 gr
240 gr färska champinjoner
1/2 purjolök
2 dl Skånemejeriers Parmesan och basilika gourmet fraiche
Valfri salladsmix och gurka
Gör så här:
Koka spaghetti enligt anvisningar på förpackningen
Skär eller klipp bacon i en cm breda skivor och fräs på medelhögvärme
Skölj champinjonerna och skär dem i mindre bitar
Tillsätt champinjonerna till baconet och fräs, sänk värmen något efter någon minut
Skölj och hacka purjolöken
Tillsätt purjolöken och låt fräsa med bacon och champinjoner
Tillsätt gourmet fraiche och sänk värmen ytterligare
Låt allt småputtra några minuter
Servera pastan med pastasåsen, sallad och gurka
Omdöme:
Det var en ny variant för familjen att använda smaksatt fraiche i denna rätt. Tidigare har vi tillagat liknande, men med naturell creime fraiche och lite svartpeppar som smaksättare.
Både jag och Carro tyckte att det var en bra variant, smakerna var goda!
August var inte alls nöjd med kvällens middag, det som uppskattades mest var grönsakerna och mjölk…
Alfred var däremot helnöjd med denna rätt, gjorde en fördelning genom potatispressen, han åt och var på gott humör.
Kul att hela familjen är på väg att äta samma mat, undantaget August denna kväll…
Senaste kommentarer