Header Image

MATPAPPAN

Jag är en pappa som under året kommer att uppdateras till 4.0 versionen och är pappa till August 2,5 år och Alfred snart 8 månader. Vi bor tillsammans med min fru/barnens mamma i ett hus på Österlen. Jag har ett intresse av mat och dryck, jag är oftast den i vår familj som står för matlagningen. Jag kommer att presentera familjens matvanor i en icke förskönad version….. Familjens mat är precis som det låter, den mat vi äter, oavsett om det är enkelt och snabblagat en vardagskväll, eller om det är ett långkok under helgen. Trevlig läsning!!

Profile Avatar

Smakrik kalkon

Publicerad,

IMG_3230

Kvällens planerade middag byttes mot morgondagens planerade kalkonfilé. Ikväll blev det en smakrik kalkon med ugnsbakade potatisar och morötter, serverad med sallad och grönsaker.

 

Ingredienser:

3 fasta potatisar

4 mandelpotatisar

3 morötter

1 röd lök

1 msk rapsolja

0,5 tsk salt

300 gr tunnskivad kalkonfilé

5 soltorkade tomater

Salt och peppar

3 dl créme fraiche

1 dl mjölk

1 msk smör

2 msk kycklingfond

0,5 dl riven lagrad Goudaost

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 210 grader, varmluft

Dela potatis, morot och röd lök i önskad storlek och lägg på en bakplåt

Ringla över rapsolja och salta

Sätt in i ugn cirka 22 minuter

 

Skär kalkonfilé i 2 cm tjocka strimlor

Stek kalkon i smör på medelhög värme

Tillsätt créme fraiche, mjölk, soltorkade tomater och kycklingfond och låt koka upp

Tillsätt ost

Smaka av med salt och peppar

 

Omdöme:

Både jag och Carro tyckte att middagen smakade bra. Receptet är efter eget påhitt och vad som fanns tillgängligt i kylen. August åt bra med kalkon och grönsaker medan potatis och morötter inte var lika populärt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *