MATPAPPAN

Smakrik kalkon

IMG_3230

Kvällens planerade middag byttes mot morgondagens planerade kalkonfilé. Ikväll blev det en smakrik kalkon med ugnsbakade potatisar och morötter, serverad med sallad och grönsaker.

 

Ingredienser:

3 fasta potatisar

4 mandelpotatisar

3 morötter

1 röd lök

1 msk rapsolja

0,5 tsk salt

300 gr tunnskivad kalkonfilé

5 soltorkade tomater

Salt och peppar

3 dl créme fraiche

1 dl mjölk

1 msk smör

2 msk kycklingfond

0,5 dl riven lagrad Goudaost

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 210 grader, varmluft

Dela potatis, morot och röd lök i önskad storlek och lägg på en bakplåt

Ringla över rapsolja och salta

Sätt in i ugn cirka 22 minuter

 

Skär kalkonfilé i 2 cm tjocka strimlor

Stek kalkon i smör på medelhög värme

Tillsätt créme fraiche, mjölk, soltorkade tomater och kycklingfond och låt koka upp

Tillsätt ost

Smaka av med salt och peppar

 

Omdöme:

Både jag och Carro tyckte att middagen smakade bra. Receptet är efter eget påhitt och vad som fanns tillgängligt i kylen. August åt bra med kalkon och grönsaker medan potatis och morötter inte var lika populärt.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats