Smakfull lasagne tillsammans med fräsch sallad.
Just lasagne är en favorit att laga på söndagar, det finns tid att låta köttfärssåsen puttra den tid som behövs för att lyfta smakerna ytterligare en nivå. Sen är det aldrig fel att det blir matlådor till veckan!
Ingredienser:
1 kg fläskfärs
1 morot
1 röd lök
0,5 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
2,5 dl Milda mat
500 gr krossade tomater
0,5 msk kinesisk soja
1 krm svartpeppar
2 msk kalvfond
0,5 dl ketchup
0,5 dl chilisås
1 msk torkad basilika
0,5 msk torkad timjan
5 dl bechamelsås
Lasagneplattor
Gör så här:
Skala och riv morot
Riv lök och hacka vitlök
Strimla purjolök
Fräs morot och lök i rapsolja
Fräs färsen tillsammans med lök och morot
Tillsätt peppar, soja, fond, krossade tomater, ketchup och chilisås
Tillsätt grädde, basilika och timjan
Låt puttra en bra stund
Varva färs, lasagneplattor och bechamelsås i en ugnsfast form
Grädda 30 min i ugn, 200 grader varmluft
Servera med valfri fräsch sallad!
Senaste kommentarer