MATPAPPAN

Recept torskrygg med romsås

IMG_3183

Kvällens middag, ugnsbakad torskrygg serverad med kokt mandelpotatis, kokta gröna ärtor och romsås.

 

Ingredienser:

Mandelpotatis

Salt

Svartpeppar

Olivolja

Torskrygg

 

Romsås:

75 gr stenbitsrom

1,5 dl gräddfil

1 dl turkisk yoghurt

1 msk flytande honung

1 msk fryst hackad persilja

Salt och svartpeppar

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader

Dela potatis och koka i saltat vatten

Smörj botten i en ugnsfast form med olivolja

Lägg torskrygg i formen

Salta och peppra torsken

Ugnsbaka torskryggen i 25 minuter

Koka gröna ärtor enligt anvisning på förpackningen

Rör ihop ingredienserna till romsåsen och smaka av med salt och peppar

 

Återigen gott omdöme utifrån att August åt en bra portion. Extra glädjande att torsken åts upp före potatisen. Vill även tillägga att August potatis skalades innan servering.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats