Kvällens middag, ugnsbakad torskrygg serverad med kokt mandelpotatis, kokta gröna ärtor och romsås.
Ingredienser:
Mandelpotatis
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Torskrygg
Romsås:
75 gr stenbitsrom
1,5 dl gräddfil
1 dl turkisk yoghurt
1 msk flytande honung
1 msk fryst hackad persilja
Salt och svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Dela potatis och koka i saltat vatten
Smörj botten i en ugnsfast form med olivolja
Lägg torskrygg i formen
Salta och peppra torsken
Ugnsbaka torskryggen i 25 minuter
Koka gröna ärtor enligt anvisning på förpackningen
Rör ihop ingredienserna till romsåsen och smaka av med salt och peppar
Återigen gott omdöme utifrån att August åt en bra portion. Extra glädjande att torsken åts upp före potatisen. Vill även tillägga att August potatis skalades innan servering.
Senaste kommentarer