MATPAPPAN

Recept på smakrik bolognese

Här kommer receptet på kvällens smakrika bolognese som kommer att serveras med bönpasta.

Bolognesen tillagades igår och på så vis får smakerna stå till sig tills ikväll.

IMG_3105

När jag lagar mat sker kryddning och mängd ingredienser på en höft, alltså vad jag tror kommer smaka bra. Denna smakrika bolognese är unik på så vis att jag mätt upp ingredienserna. Blir det uppskattat är ju fördelen att den kan lagas igen!

 

Ingredienser:

500 gr nötfärs

10 färska champinjoner

1 morot

1 röd lök

3 salladslökar

2 vitlöksklyftor

1 msk kalvfond

1 puck fond beef

1 burk krossade tomater

3 msk färskost

1 msk rapsolja

0,5 tsk kinesisk soja

1 krm svartpeppar

2 msk ketchup

En bit rökt korv, idag blev det en bit kalkonkorv som blivit över

 

Tillagning:

Skala och riv moroten

Hacka röd lök, vitlök och salladslök

Hacka rökt korvIMG_3106

Häll rapsolja i gryta och värm till medelvärme

Fräs morot, röd lök, vitlök, salladslök och den rökta korven

IMG_3107

Hacka champinjonerna och tillsätt i grytan

IMG_3108 IMG_3113

Tillsätt nötfärsen och fördela den i grytan

IMG_3110 IMG_3115

När färsen är brynt tillsätts kalvfond, pucken med beef fond, svartpeppar, kinesisk soja, krossade tomater och ketchup

Låt ingredienserna puttra samman

Tillsätt färskosten och låt bolognesen puttra på låg värme i 15 minuter

IMG_3119 IMG_3120

 

Återkommer ikväll med familjens omdöme och ett utlåtande av bönpastan som är ny för vår familj.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. matpappan

      Tack för din respons! Du går gärna återkoppla din variant. Den verkliga smakhöjaren var den rökta korven, i detta fall rökt kalkonlökkorv.

stats