Här kommer receptet på kvällens smakrika bolognese som kommer att serveras med bönpasta.
Bolognesen tillagades igår och på så vis får smakerna stå till sig tills ikväll.
När jag lagar mat sker kryddning och mängd ingredienser på en höft, alltså vad jag tror kommer smaka bra. Denna smakrika bolognese är unik på så vis att jag mätt upp ingredienserna. Blir det uppskattat är ju fördelen att den kan lagas igen!
Ingredienser:
500 gr nötfärs
10 färska champinjoner
1 morot
1 röd lök
3 salladslökar
2 vitlöksklyftor
1 msk kalvfond
1 puck fond beef
1 burk krossade tomater
3 msk färskost
1 msk rapsolja
0,5 tsk kinesisk soja
1 krm svartpeppar
2 msk ketchup
En bit rökt korv, idag blev det en bit kalkonkorv som blivit över
Tillagning:
Skala och riv moroten
Hacka röd lök, vitlök och salladslök
Hacka rökt korv
Häll rapsolja i gryta och värm till medelvärme
Fräs morot, röd lök, vitlök, salladslök och den rökta korven
Hacka champinjonerna och tillsätt i grytan
Tillsätt nötfärsen och fördela den i grytan
När färsen är brynt tillsätts kalvfond, pucken med beef fond, svartpeppar, kinesisk soja, krossade tomater och ketchup
Låt ingredienserna puttra samman
Tillsätt färskosten och låt bolognesen puttra på låg värme i 15 minuter
Återkommer ikväll med familjens omdöme och ett utlåtande av bönpastan som är ny för vår familj.
Det här låter gudomligt bra! Skall absolut testa en variant av den här 🙂
Tack för din respons! Du går gärna återkoppla din variant. Den verkliga smakhöjaren var den rökta korven, i detta fall rökt kalkonlökkorv.