Här kommer recept på chili con carne som idag serverades med kokt ris och kokta ärtor.
Ingredienser:
1 morot
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1 kg nötfärs
1 chorizokorv
1 burk finkrossade tomater
2 burkar vita bönor i tomatsås
1 dl vispgrädde
0,75 dl ketchup
0,5 dl chilisås
2 msk kalvfond
1 krm svartpeppar
0,5 msk kinesisk soja
5 soltorkade tomater
En del av ingredienserna hamnade på bild.
Gör så här:
Skala och riv morot. Hacka lök och vitlök. Hacka soltorkade tomater. Ta bort skinnet från chorizokorven och hacka den.
Värm rapsolja i gryta. Tillsätt morot, lök, vitlök, soltorkade tomater och chorizokorv. Bryn på medelhög värme.
Tillsätt nötfärs.
Bryn färsen med övrigt i grytan. Tillsätt kinesisk soja, kalvfond och svartpeppar.
Öppna burkar med finkrossade tomater och vita bönor och tillsätt i grytan.
Tillsätt chilisås, ketchup och vispgrädde.
Låt allt puttra tillsammans i minst 15 minuter. Mer smaker framträder ju längre tid grytan får puttra.
:
Familjens omdöme var klart godkänt utifrån att August åt en ordentlig portion!
För att göra rätten mer vuxen hade jag även tillsatt färsk chili i samband med att grönsaker och chorizo fräste tillsammans.
Senaste kommentarer