Marinerad och grillad kalkonschnitzel som serverades med grillad majskolv och potatissallad.
Ingredienser:
400 gr kalkonschnitzel
Marinad:
0,5 dl solrosolja
1 msk kinesisk soja
1 msk sesam olja
2 msk sweet chili sås
2 förkokta majskolvar
500 gr färdig potatissallad
100 gr fetaost
20 st gröna urkärnade oliver
Gör så här:
Blanda ingredienserna till marinaden
Låt kalkonen ligga i marinad minst 2 timmar
Grilla kalkonen så den blir genomstekt
Grilla majskolvarna
Blanda potatissallad med oliver och tärnad fetaost
Servera kalkon med tillbehören
Omdöme:
Just denna marinad är Carros favorit till fågel så ikväll var det en nöjd fru! August var nyfiken på majsen när den grillades, men när det väl kom till att äta så var det kalkonen som åts med god aptit. Alfred åt burkmat som piffades upp med kalkon för att ge mer smak, utifrån aptit så smakade det bra!
Själv så är jag nöjd, bra smak på kalkonen och god majs. Men det som överraskade mest är hur man med enkla medel kan få en ganska trist potatissallad att lyfta sig. Kommer att göras igen!
Senaste kommentarer