MATPAPPAN

Marinerad entrecote

IMG_3598

Marinerad och grillad entrecote som serverades med potatissallad och grillad vitlök

 

Ingredienser:

800 gr skivad entrecote

 

Marinad:

0,5 dl solrosolja

1,5 msk balsamvinäger

1 msk soja

1 msk torkad rosmarin

1 krm salt

3 krm paprikapulver

1 krm svartpeppar

6 stänk tabasco

 

Grillad vitlök:

1 hel vitlök

1 msk solrosolja

 

Potatissallad:

500 gr färdigköpt potatissallad

150 gr fetaost

15 oliver

15 pärltomater

10 cm purjolök

 

Gör så här:

Köttet:

Blanda ingredienserna till marinaden

Lägg köttet i en skål och häll över marinaden

Låt stå minst 2 timmar i kylen

IMG_3586

 

Grilla köttet på direkt värme för yta och låt tillagas klart på indirekt värme

 

Grillad vitlök:

Skala vitlöken och lägg klyftorna på aluminiumfolie

Ringla över oljan

IMG_3590

 

Gör ett paket av folien och grilla i 30 minuter på direkt och indirekt värme

IMG_3591

 

Öppna paketet och njut

IMG_3603

 

Potatissallad:

Dela ingredienserna i önskad storlek och blanda med den färdiga

IMG_3589

 

Omdöme:

Kvällens omdöme blir kort och koncist utifrån eget perspektiv. Gott kött där marinaden gav bra smak! Grymt goda vitlöksklyftor, en kombination av mild och karamelliserad smak!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats