Marinerad och grillad entrecote som serverades med potatissallad och grillad vitlök
Ingredienser:
800 gr skivad entrecote
Marinad:
0,5 dl solrosolja
1,5 msk balsamvinäger
1 msk soja
1 msk torkad rosmarin
1 krm salt
3 krm paprikapulver
1 krm svartpeppar
6 stänk tabasco
Grillad vitlök:
1 hel vitlök
1 msk solrosolja
Potatissallad:
500 gr färdigköpt potatissallad
150 gr fetaost
15 oliver
15 pärltomater
10 cm purjolök
Gör så här:
Köttet:
Blanda ingredienserna till marinaden
Lägg köttet i en skål och häll över marinaden
Låt stå minst 2 timmar i kylen
Grilla köttet på direkt värme för yta och låt tillagas klart på indirekt värme
Grillad vitlök:
Skala vitlöken och lägg klyftorna på aluminiumfolie
Ringla över oljan
Gör ett paket av folien och grilla i 30 minuter på direkt och indirekt värme
Öppna paketet och njut
Potatissallad:
Dela ingredienserna i önskad storlek och blanda med den färdiga
Omdöme:
Kvällens omdöme blir kort och koncist utifrån eget perspektiv. Gott kött där marinaden gav bra smak! Grymt goda vitlöksklyftor, en kombination av mild och karamelliserad smak!
Senaste kommentarer