MATPAPPAN

Lax & sparris

IMG_3515

Laxsallad med matvete, ägg, sparris och lite annat gott.

 

Ingredienser:

250 gr varmrökt laxfilé

2 portioner matvete

1 tsk olivolja

500 gr färsk sparris

0,5 gurka

0,5 paprika

8 Romantica tomater

2 nävar röd råkostmix

0,5 rödlök

3 ägg

 

Gör så här:

Koka matvete enligt anvisning på förpackning

Blanda kokt matvete med olivolja och låt svalna

Kok 3 ägg och skala dem

Koka sparris några minuter och låt svalna

Skär gurka och paprika i önskad storlek

Skiva rödlök

Dela tomater

Dela äggen i 4 delar

 

Bygg salladen på två tallrikar:

IMG_3511

Fördela matvete i botten

 

IMG_3512

Lägg råkostmixen ovanpå matvetet

 

IMG_3513

Fortsätt med gurka, paprika, tomat och rödlök

Avsluta med ägg, sparris och lax

 

IMG_3516

Servera tillsammans med smaksatt olja

 

Omdöme:

Fräscht och gott är både mitt och Carros omdöme. Jag gillar lite mer sting i smaken och valde därför att droppa över chilioljan medan Carro tog vitlöksoljan.

 

Alfred nöjde sig med lax och matvete, vilket gick klart före burkmaten som serverades…

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats