Laxsallad med matvete, ägg, sparris och lite annat gott.
Ingredienser:
250 gr varmrökt laxfilé
2 portioner matvete
1 tsk olivolja
500 gr färsk sparris
0,5 gurka
0,5 paprika
8 Romantica tomater
2 nävar röd råkostmix
0,5 rödlök
3 ägg
Gör så här:
Koka matvete enligt anvisning på förpackning
Blanda kokt matvete med olivolja och låt svalna
Kok 3 ägg och skala dem
Koka sparris några minuter och låt svalna
Skär gurka och paprika i önskad storlek
Skiva rödlök
Dela tomater
Dela äggen i 4 delar
Bygg salladen på två tallrikar:
Fördela matvete i botten
Lägg råkostmixen ovanpå matvetet
Fortsätt med gurka, paprika, tomat och rödlök
Avsluta med ägg, sparris och lax
Servera tillsammans med smaksatt olja
Omdöme:
Fräscht och gott är både mitt och Carros omdöme. Jag gillar lite mer sting i smaken och valde därför att droppa över chilioljan medan Carro tog vitlöksoljan.
Alfred nöjde sig med lax och matvete, vilket gick klart före burkmaten som serverades…
Såg riktigt gott ut! ??