Smakrik kyckling som marinerats och tillagats som gratäng
Ingredienser:
800 gr kycklingfilé
Marinad:
0,5 msk soja
1 msk sesamolja
1 msk Ginger paste
1 msk Garlic paste
1 msk solrosolja
1 msk flytande honung
Sås till gratäng:
5 dl créme fraiche
1 dl vispgrädde
1 dl sweet chili sås
1 msk kycklingfond
1 dl riven ost
Gör så här:
Dela kycklingen i större bitar
Blanda samman ingredienserna till marinaden
Låt kycklingen marinera i minst 2 timmar
Bryn kycklingen runt om
Lägg kycklingen i en ugnsfast form
Blanda såsen
Häll såsen över kycklingen
Lägg över riven ost
Gratinera kycklingen i ugn, 220 grader i 40 minuter
Servera med ugnsrostad potatis och grönsallad
Vilken fantastiskt god kycklingrätt! Kan verkligen rekommendera den.