Kvällens middag blev lax med smakrikt täcke och hulkenmos.
Ingredienser:
4 portionsbitar lax a’ 100 gr
100 gr creame cheese vitlök och örter
1 msk frusen hackad persilja
1 sötpotatis
1 broccolibukett
1 morot
4 potatisar
1 msk vispgrädde
0,5 msk flytande margarin/smör
1 krm salt
0,5 krm vitpeppar
0,5 krm muskotnöt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Skala potatis, morot och sötpotatis
Dela broccoli, potatis, morot och söpotatis i mindre delar
Koka grönsakerna mjuka
Blanda creame cheese och persilja
Bred creame cheese röran på laxen
Tillaga laxen i ugn, 20 minuter
Mixa de kokta rotfrukterna och broccolin
Tillsätt smör, grädde och kryddor
Rör om ordentligt
Servera lax med mos
Omdöme:
Att det blev just hulkenmos beror på att August just nu är intresserad av denna karaktär. Tyvärr följde inte intresset med till moset… laxen däremot funkade bättre.
Alfred åt en puré av lax och rotfrukter. Laxen till purén var okryddad och rotfrukterna plockades undan innan smaksättarna tillsattes. Han åt, men inte riktigt med lila god aptit som de senaste dagarna.
Jag och Carro var överens om att laxen och moset kanske inte var bästa kombinationen… var sak för dig hade mycket smak och hade därför passat bättre med något neutralare rent smakmässigt.
Senaste kommentarer