MATPAPPAN

Gurk- och myntasallad

IMG_3746

Gurk- och myntasallad som ikväll användes som tillbehör till falafel

Ingredienser:

0,5 gurka

2 dl Turkisk yoghurt

1 krm salt

1 krm svartpeppar

1 tsk flytande honung

20 myntablad

1 msk citronsaft

Myntablad, gurkbitar och citron till garnering

Gör så här:

Skär gurkan i bitar

Blanda gurkan med yoghurt, salt och peppar

Häll i honung och citronsaft

Grovhacka myntan och vänd ner

Garnera med mynta, gurka och citron

Servera med falafel, libabröd, vitlökssås och grönsaker

IMG_3753

 

IMG_3755

 

IMG_3756

 

Idag hade vi även en inlagd gurka som tillbehör

IMG_3749

Sältan och krispigheten blev en bra smakhöjare tillsammans med gurk- och myntasalladen!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats