Header Image

MATPAPPAN

Jag är en pappa som under året kommer att uppdateras till 4.0 versionen och är pappa till August 2,5 år och Alfred snart 8 månader. Vi bor tillsammans med min fru/barnens mamma i ett hus på Österlen. Jag har ett intresse av mat och dryck, jag är oftast den i vår familj som står för matlagningen. Jag kommer att presentera familjens matvanor i en icke förskönad version….. Familjens mat är precis som det låter, den mat vi äter, oavsett om det är enkelt och snabblagat en vardagskväll, eller om det är ett långkok under helgen. Trevlig läsning!!

Profile Avatar

Fläskfilé med svamp och bechamelsås

Publicerad,

IMG_4410

Fläskfilé, svamp och bacon i bechamelsås

Ingredienser:

500 gr fläskfilé

Smör till stekning

250 gr champinjoner

140 gr bacon

500 ml béchamelsås

1 krm svartpeppar

1 tsk paprika pulver

Gör så här:

Putsa och dela fläskfilén i 1,5-2 cm tjocka skivor

Bryn fläskfilén i smör

Lägg över fläskfilén i ugnsfast form

Skölj och dela svampen

Stek svampen

Låt svamp och kryddor puttra några minuter med béchamelsås

Häll svamp och béchamelsås över fläskfilén

Tärna och stek bacon

Lägg bacon på toppen i formen

Gratinera i ugn, 200 grader, 30 minuter

IMG_4408

Servera med nypotatis, sockerärtor och sallad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *