Kvällens planerade middag byttes mot morgondagens planerade kalkonfilé. Ikväll blev det en smakrik kalkon med ugnsbakade potatisar och morötter, serverad med sallad och grönsaker.
Ingredienser:
3 fasta potatisar
4 mandelpotatisar
3 morötter
1 röd lök
1 msk rapsolja
0,5 tsk salt
300 gr tunnskivad kalkonfilé
5 soltorkade tomater
Salt och peppar
3 dl créme fraiche
1 dl mjölk
1 msk smör
2 msk kycklingfond
0,5 dl riven lagrad Goudaost
Gör så här:
Sätt ugnen på 210 grader, varmluft
Dela potatis, morot och röd lök i önskad storlek och lägg på en bakplåt
Ringla över rapsolja och salta
Sätt in i ugn cirka 22 minuter
Skär kalkonfilé i 2 cm tjocka strimlor
Stek kalkon i smör på medelhög värme
Tillsätt créme fraiche, mjölk, soltorkade tomater och kycklingfond och låt koka upp
Tillsätt ost
Smaka av med salt och peppar
Omdöme:
Både jag och Carro tyckte att middagen smakade bra. Receptet är efter eget påhitt och vad som fanns tillgängligt i kylen. August åt bra med kalkon och grönsaker medan potatis och morötter inte var lika populärt.
Senaste kommentarer